Thanks Thanks:  2
Likes Likes:  1
Results 1 to 3 of 3

Thread: Changning Load Types

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    423

    Changning Load Types

    Hi Lutron
    When working on a project, it is not usual for the fixture type to change specification.
    This moment's project has 2 fixtures that changed from LED switched to LED dimming type.
    Ideally, when I edit fixture types I would go to the definition and change the fixture type from LED switched to LED dimming XYZ protocol.
    The QS program I'm working with - 11.5 - tells me the zone is assigned to a non-dimming output and I'll need to unassign the zones before changing dimming type.
    Can we please change this so it offers to unassign all loads of this fixture type instead? It is a drag going back to my panels and hunting around for all the 'fixture type 123" and unassigning them. This is true of dimmers & switches as well.

  2. Thanks Blair S., randyc thanked for this post
    Likes Blair S. liked this post
  3. #2
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    1,268
    IIRC, the program used to do this. I may be thinking of a previous system. I agree with the concept. The program already displays an error window, it would seem to be a logical step to say, "load will be unassigned, are you really, really, really sure?"

    It would also be nice if the assignment window would stay open when switching between controls and panels.
    LED, Incorporated
    Raleigh, NC 27614

  4. #3
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    423
    Hi Again Lutron

    20+ panels. Upteen zones. Fixture type and dimming protocol has changed in latest spec package. I am now manually unassigning all of the fixture types that changed so I can update the fixture type and then re-assign them again. Please consider this update to QS if it's a simple tweak in the way the database is handled.

Similar Threads

  1. Change Device Types
    By nicholas1520 in forum General Discussion - RA2
    Replies: 0
    Last Post: 04-10-2018, 09:59 AM
  2. Why does a keypad have load types if it doesn't respect the choice?
    By wkearney99 in forum Troubleshooting - RA2
    Replies: 2
    Last Post: 08-08-2017, 02:55 PM
  3. MLV Load types/values
    By joshg in forum Design Assistance - RA2
    Replies: 1
    Last Post: 01-18-2016, 03:54 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 11-21-2013, 11:15 AM
  5. Button Types Explained
    By Armando B. in forum Programming - RA2
    Replies: 0
    Last Post: 09-12-2013, 05:07 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •