Results 1 to 3 of 3

Thread: Power outage notification via radio ra2

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    1

    Power outage notification via radio ra2

    I have a client that would like to receive notification via phone and or email of a power outage at there vacation home. They do not have any type of security system in the home. Could you tell me how to achieve this via radio ra2? I thought of using a power outage contact closure I find on line and somehow using a VCRX or a contact closure module to integrate with Ra2. I'm just not sure of what the notification part would look like or be. Please help. Thanks

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    403
    There are no notification features. This is something you'd have to set up using other tools. One idea might be to use a router or alarm system capable of monitoring a UPS (battery backup). But there's nothing in RA2 that would deal with this directly (nor would there be, really).

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    420
    I use APC Smart-UPSes or MasterSwitches to do this. It provides emails, and I also set up for humidity and temp alerts

Similar Threads

  1. Thermostats of Radio Ra2 not working with Control4 Drivers
    By savimagc in forum 3rd-party Integration - RA2
    Replies: 3
    Last Post: 11-04-2013, 01:36 PM
  2. Sivoia QS Wireless Power Options?
    By waveform in forum Design Assistance - Shades
    Replies: 2
    Last Post: 10-15-2013, 12:48 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 10-02-2013, 12:20 PM
  4. Wall Box Power Module in Essentials?
    By schalliol in forum Programming - RA2
    Replies: 1
    Last Post: 10-01-2013, 03:30 PM
  5. Blink codes for power modules?
    By SDR-Mike in forum Troubleshooting - Controls
    Replies: 1
    Last Post: 07-29-2013, 04:26 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •