Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  2
Results 1 to 6 of 6

Thread: Canít get a Couple devices to reset

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    20

    Canít get a Couple devices to reset

    Iím reprogramming a system and canít get a 10 button table top keypad to reset as well as the VCRX. Done the three taps holding on the third but nothing. Everything else has worked fine.

    Any ideas on getting them to reset? I canít activate them either.

  2. #2
    Quote Originally Posted by Glackowitz View Post
    Iím reprogramming a system and canít get a 10 button table top keypad to reset as well as the VCRX. Done the three taps holding on the third but nothing. Everything else has worked fine.

    Any ideas on getting them to reset? I canít activate them either.
    Its a triple tap hold until lights/leds ramp up and down then let go and re tap with a triple tap and let go. If done right the load or LEDs will ramp up and down 3 times after you have let go of the button on the second triple tap. On the VCRX you can triple tap the scene buttons, a little challenging sometimes though.
    Last edited by dvpvic; 01-16-2018 at 11:30 PM. Reason: added detail

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    20
    Have done the triple tap and hold usually on the first or second tap the 10 button starts blinking all itís leds. Then nothing on the third tap and hold. Tried many times, tried with power supply plugged in and with just batteries. Removed both batteries and power supply and let sit for awhile and still the same. The vcrx does nothing, just lights the led on the button you try for the reset.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    1,248
    I should make a youtube video for this. I can almost guarantee you aren't pushing the three taps fast enough, or you are holding when the third tap is pushed.

    1. tap as fast as you can, you aren't counting Mississippi on this. go VERY fast
    2. tap 4-5 times (I know Lutron says three, this eliminates "tap three then hold or hold on three") extra taps won't/don't matter
    3. as soon as you complete the 4-5 taps, immediately press and hold until the LED readout starts to ramp up and down, the lights on the dimmer will also respond
    4. once the ramping starts, release the button and IMMEDIATELY repeat the 4-5 taps as quick as before
    5. when finished with the second set of taps- LET GO completely. should see the same ramping but at a slower rate
    6. at end of slow ramping, the dimmer looks to "fuzz out"- just the chip resetting itself, it will come online in 20-30 seconds

    You can do this sequence while in activation mode.

    I've defaulted every single device in RadioRA2 many times. This sequence works every time. In case it doesn't, the dimmer or switch is defective.

    Again, you probably are not tapping anywhere near as fast as you need to, literally go as fast as you can for 4-5 taps.
    Business Development Associate- Design, Sales, Installation, and Programming of Smart Homes for Baker Electric Home Energy
    mbalay@bakerhomeenergy.com
    "Spread the light, brother" -Blake Richetta
    "If you think hiring a professional is expensive, wait until you hire an amateur" -Crustyloafer

  5. Likes dvpvic liked this post
  6. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    20
    Thanks Mike. I am only having an issue now with the 10 button tabletop keypad. All the dimmers and switches went fine, the vcrx was giving a fit but got it this morning. Now down to the 10 button.

    As soon as I press any button all the lights begin to blink and thatís as far as I can go. Tried the 4-5 with hold on last press and nothing. Tried all buttons.

  7. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    1,248
    All the lights blinking like that usually means it hasn't been activated. I'd give it a try with the software. Make sure you have the right number of buttons selected in the design tab. Might make a difference.
    Business Development Associate- Design, Sales, Installation, and Programming of Smart Homes for Baker Electric Home Energy
    mbalay@bakerhomeenergy.com
    "Spread the light, brother" -Blake Richetta
    "If you think hiring a professional is expensive, wait until you hire an amateur" -Crustyloafer

  8. Likes dvpvic liked this post

Similar Threads

  1. email Reset, Caseta hub - How To?
    By MAlvis in forum General Discussion - CAS
    Replies: 6
    Last Post: 01-24-2018, 10:15 AM
  2. Replies: 10
    Last Post: 07-16-2017, 05:49 PM
  3. Factory reset QSE-IO
    By paulo.calderon@trazzo.pe in forum Programming - HWQS
    Replies: 2
    Last Post: 04-18-2016, 05:13 PM
  4. Cannot Reset Caseta Dimmer PD-6WCL
    By MFSchar in forum Troubleshooting - CAS
    Replies: 3
    Last Post: 07-20-2015, 09:06 PM
  5. Factory reset SmartBridge
    By yan@dytronix.com in forum General Discussion - CAS
    Replies: 8
    Last Post: 10-24-2014, 01:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •