Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Launching a scene from a HWQS KP button double-tap

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    16

    Question Launching a scene from a HWQS KP button double-tap

    Does anyone have an easy way to launch a scene from the double-tap, while having accurate button feedback? I put a feature request in to Lutron several months back to have shared scenes appear in the drop-down, but assume that's not going to happen. Use DT for a lot of things, and have been using a sequence, but button feedback is not accurate. Anyone else having this issue???

  2. #2
    Super Moderator
    Join Date
    May 2013
    Posts
    321
    Hello Mike R.
    Thank you for your post.
    I am not entirely clear on what you mean by button feedback, but if you are referring to the LED on the button then there may be a way to accomplish what you want. Perhaps a conditional would work for your application. Feel free to send us a programming request to hwsupport@lutron.com and we can try to help.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    16
    Blair,
    In HWI you could apply a scene to a double-tap, and "unaffect" everything from the first press, leaving the double-press only launching the scene. The LED feedback would reference the scene state. I cannot find an easy way to do this in QS. A conditional would be fine if one of my selections was "if button pressed twice" then "launch scene". But that is not a selection. I use double-tap for global scenes, like house off, so they do not get launched by accident. Looking for what I am missing. idk.

  4. #4
    Super Moderator
    Join Date
    May 2013
    Posts
    321
    You can still unaffect loads on the press tab in HWQS.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails unaffected.PNG  

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    16

    Launch Commands from button DP

    Quote Originally Posted by Blair S. View Post
    You can still unaffect loads on the press tab in HWQS.
    Blair,
    I realize 'that' is still possible, but still arduous, and doesn't work on a grander scale. It causes each instance to be unique and therefore only repeatable from copy and paste. This process needs to be easier. I can't imagine I am the only one doing this. If I am, others should be following this button model to improve their client experience. In our projects Double-tap is indicated by and asterisk on text. Our clients do appreciate the functionality of these globals' not being triggered by accident.
    I know the engineering team works hard to constantly enhance the compatibility of the software. I think this feature is worthy of some focus.
    Mike

  6. #6
    Super Moderator
    Join Date
    May 2013
    Posts
    321
    Thank you for this feedback. I will ensure the appropriate teams review this for future consideration.

Similar Threads

  1. Green Scene button turns off on itself
    By Dimerize in forum Troubleshooting - RA2
    Replies: 1
    Last Post: 01-04-2016, 08:37 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 10-27-2014, 07:00 PM
  3. Using double-tap Scenes Without Activating the Press Scene
    By Armando B. in forum Programming - HWQS
    Replies: 1
    Last Post: 10-22-2014, 12:59 PM
  4. Raise or Lower on Last Button Double-Tapped
    By thomod in forum General Discussion - RA2
    Replies: 2
    Last Post: 09-02-2014, 01:57 PM
  5. HWQS - just too slow to catch double tap and cycle dim ?
    By JDearden in forum Troubleshooting - HWQS
    Replies: 12
    Last Post: 05-11-2014, 05:29 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •