Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  1
Results 1 to 8 of 8

Thread: Unpair pico remote from Caseta dimmer?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    9

    Unpair pico remote from Caseta dimmer?

    I made a mistake linking pico remotes to dimmers and need to redo one (5-button type with favorite button).

    I tried the reset procedure on the pico (triple tap - hold - triple tap again), and got the blinking expected, but the remote still activates the dimmer.

    How do I unlink the pico from the dimmer(s)? (One Caseta Pro and one Caseta ELV+)

    This must be documented--what did I miss?

    Thanks!

  2. Likes digit1 liked this post
  3. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    126
    are you using the hub? if so you pick the pico in the app and tell it what lights to control.

  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    9
    No hub, just the Caseta dimmers and remotes.

  5. #4
    Senior Member
    Join Date
    May 2015
    Posts
    259
    To un-pair a previously paired Picotap the OFF buttonon the Pico three times, on the third tap hold for 6 seconds and then tap three more times. This will remove all dimmers/switches it was previously paired with.

  6. #5
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    9
    I had tried the triple-OFF routine a few times and didn't get it to work. Today it worked. Problem solved. Thanks.

  7. #6
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    2

    Cannot unpair Pico Remote

    We have 9 Pico Remotes. 7 work perfectly.
    2 of them operate the light they are supposed to operate PLUS another switch they are not supposed to operate.
    Have tried to unpair both of the problem Pico’s multiple times, so that I can hopefully get them to work correctly, but those steps do not work on either of these Pico’s. They continue to run the lights even after following the unpair instructions.
    Hope you can help ? ? ? 😟
    Thank you —-

  8. #7
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2019
    Posts
    129
    You would need to default the Caseta dimmers as that is where the association memory is stored, then pair dimmers back to the Pico remotes you want them associated to.

  9. #8
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    2

    Resolved !!

    Finally talked to a LIVE BODY at Lutron customer support. Had me do this......

    On the lower ((off)) button on the Pico, quickly tap 4 times and hold the button down on the 5th press until the solid green indicator light comes on. Then again, quickly tap the lower button 4 times.

    Evidently I was doing the process too slowly.
    As soon as that solid indicator light comes on, immediately release the button and quickly tap it again 4 more times.
    He also said that if the 4 tap method mentioned here does not work, try it with 5 taps.

    The 4 tap process worked perfectly for both of my Pico’s. Hopefully it will resolve your issue as well.
    👍

Similar Threads

  1. Caseta dimmer switch- can it also be a remote?
    By storkinsj in forum General Discussion - CAS
    Replies: 8
    Last Post: 06-21-2018, 07:16 AM
  2. Published Lutron caseta bridge, pico remote and switch teardown
    By MAlvis in forum Design Assistance - CAS
    Replies: 0
    Last Post: 11-04-2016, 06:58 PM
  3. Luton releasing new Pico-like 5 button dimmer for Casta!!!
    By smart_home_guy in forum General Discussion - CAS
    Replies: 0
    Last Post: 09-16-2016, 09:05 AM
  4. Control Two Different Caseta Dimmer Switches With One Pico Remote?
    By TechFreak2516 in forum General Discussion - CAS
    Replies: 7
    Last Post: 06-03-2016, 12:04 PM
  5. Replies: 20
    Last Post: 12-25-2015, 04:47 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •