Results 1 to 2 of 2

Thread: Upgrading from Connect Bridge to HomeKit Bridge

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    211

    Upgrading from Connect Bridge to HomeKit Bridge

    I had no issues or surprises when I updated my connect Bridge version one to the HomeKit Bridge (2nd generation) using the procedure below.

    Outline
    1. Remote bridge from the app
    2. Remove bridge from the software
    3. Add new bridge back into software
    4. Add bridge back into the app
    5. Log out and log back into to app on other devices

    1. From the Lutron Connect App
    Go to Settings
    Then Edit home
    Locate Remove home
    For me the Button didn't work first try.
    The second time I got a prompt to press the button on the connect bridge.

    App goes to log out or add home screen
    Close the app.

    2. Open RadioRa2 software
    Delete the old bridge
    Re-transfer the system
    Disconnect the old bridge

    3. Add connect the new bridge
    Add the new bridge into the software
    Use the "Find bridge" in the software
    Transfer the system

    4. Go back to the app
    Add home
    Setup HomeKit

    **You will loose all of your favorite scenes!
    **All audio controls of Sonos will have to be reprogrammed.
    **All Alexa integration will be lost/reset
    **You will have to log back into thermostats.
    ** Geofencing and arrive and leave scenes are probably reset too.
    RadioRa2 PSP Level 2 Platiunum
    Caseta "Pro" Installer
    My Systems:
    RadioRa2 with QS Shades, Sonos, Harmony, Nest, Alexa and HomeKit
    Caseta with Harmony, HomeKit, Nest, QS shades, and Alexa.

  2. Thanks SDR-Mike thanked for this post
    Likes SDR-Mike liked this post
  3. #2
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    211
    See also
    http://www.lutron.com/TechnicalDocum...2_and_HWQS.pdf

    Thank you MetaMatt for posting this elsewhere on the forum.
    RadioRa2 PSP Level 2 Platiunum
    Caseta "Pro" Installer
    My Systems:
    RadioRa2 with QS Shades, Sonos, Harmony, Nest, Alexa and HomeKit
    Caseta with Harmony, HomeKit, Nest, QS shades, and Alexa.

Similar Threads

  1. upgrade connect bridge to model 2 for homekit
    By metamatt in forum General Discussion - RA2
    Replies: 6
    Last Post: 04-28-2017, 11:24 AM
  2. Set-up for upgrading from Smart Bridge to Smart Bridge Pro?
    By BajaGuy in forum General Discussion - CAS
    Replies: 3
    Last Post: 01-17-2017, 04:25 PM
  3. Replies: 9
    Last Post: 12-13-2016, 12:44 PM
  4. Replies: 8
    Last Post: 05-18-2016, 06:47 PM
  5. Smart Bridge Pro HomeKit vs Non
    By Drake0508 in forum General Discussion - CAS
    Replies: 1
    Last Post: 04-03-2016, 11:23 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •