Results 1 to 6 of 6

Thread: Problem with iPhone App and Blinds

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    5

    Problem with iPhone App and Blinds

    Hello, I am having a few issues adding blinds to the app. I walk through the steps as normal and when it says to hold the button that is flashing until it flashes repeatedly it works but the app stays on that screen. I have other blinds and most of my dimmers set up already but am having issues with a few blinds and one or two wall dimmers. Any ideas why it gets stuck at this point?

  2. #2
    Any chance you are at the 50 item limit?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by Sawdust View Post
    Any chance you are at the 50 item limit?
    Hello, I am still way under 50.

  4. #4
    Authorized Lutron Contributor
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    111
    Quote Originally Posted by cansv View Post
    Hello, I am still way under 50.
    How far away (from the Smart Bridge) are the devices that you are having trouble communicating with? If they are around 30ft or further, you could be experiencing a range issue.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by Zach R. View Post
    How far away (from the Smart Bridge) are the devices that you are having trouble communicating with? If they are around 30ft or further, you could be experiencing a range issue.

    The bridge is in the basement and the issue is on the second floor so i would guess its 30 feet at least. What is odd is I have other blinds and switches up there that connected and work fine from the application. I wonder if its just hit and miss with the connection or do you think it could be related?

  6. #6
    Authorized Lutron Contributor
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    111
    Quote Originally Posted by cansv View Post
    The bridge is in the basement and the issue is on the second floor so i would guess its 30 feet at least. What is odd is I have other blinds and switches up there that connected and work fine from the application. I wonder if its just hit and miss with the connection or do you think it could be related?
    I think it has to do with RF range...I have seen applications where devices are beyond 30ft and communicating just fine, while others are having issues right at 30ft. Please send an email to systemsupport@lutron.com, reference this post, and we can discuss some strategies to help with your RF range.

Similar Threads

  1. New Horizontal Sheer Blinds
    By sundirec in forum General Discussion - Shades
    Replies: 4
    Last Post: 06-05-2017, 04:06 PM
  2. venetian blinds - casita
    By totesthouse in forum Design Assistance - CAS
    Replies: 2
    Last Post: 03-06-2016, 12:41 PM
  3. Light control UI on mobile app on iPhone 6 vs iPhone 5
    By ultravelocity in forum General Discussion - RA2
    Replies: 12
    Last Post: 12-14-2015, 01:02 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 02-02-2015, 03:56 PM
  5. Lutron Honeycomb Blinds
    By claudiu in forum General Discussion - Legacy HW
    Replies: 0
    Last Post: 12-03-2014, 02:04 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •