Results 1 to 3 of 3

Thread: Flashing Red LED on PD5WS-DV

  1. #1

    Flashing Red LED on PD5WS-DV

    I have about 15 or so PD5WS RF switches. I have installed the MLC on all of them. When I returned from a trip recently I noticed that on at least 10 of these devices the front LED was flashing red. All of my other devices were OK.....about 90 dimmers and pico remotes. First time I have seen that...to clear it I just cycled the switch ON/OFF once by hand and it was OK. When the LED was flashing Red, I believe I was not able to control it or get status on it. (Didn't pay much attention to that at the time.......). In any case, everything was back to normal once it was cycled OFF/OFF.

    What could have caused this?

    Justin

  2. #2
    Authorized Lutron Contributor
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    111
    Quote Originally Posted by Justin.coolDallas View Post
    I have about 15 or so PD5WS RF switches. I have installed the MLC on all of them. When I returned from a trip recently I noticed that on at least 10 of these devices the front LED was flashing red. All of my other devices were OK.....about 90 dimmers and pico remotes. First time I have seen that...to clear it I just cycled the switch ON/OFF once by hand and it was OK. When the LED was flashing Red, I believe I was not able to control it or get status on it. (Didn't pay much attention to that at the time.......). In any case, everything was back to normal once it was cycled OFF/OFF.

    What could have caused this?

    Justin
    Hi Justin,

    What you experienced is definitely not typical, especially because you had the LUT-MLCs installed. We would like to get some more details about your application in order to come up with a potential cause. Please send us an email to systemsupport@lutron.com, reference Case #7326762, and we will continue troubleshooting via email. Once we come up with a theory, we will be happy to come back here and to share our findings with hopes of helping others!

    Thanks,
    Zach

  3. #3
    Authorized Lutron Contributor
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    111
    After working with the customer and our engineering team, we all suspect that a power dropout or brownout caused the switch to falsely detect insufficient load. The switch has 2 levels where the red LED can come on. Both mean not enough load…

    [Solid Red] indicates that the product isn't functioning at all [Flashing red] Means that only the RF isn't functioning

    In either case, a power cycle of the switch will clear the LED code.

  4. Thanks SDR-Mike thanked for this post

Similar Threads

  1. Flashing Lights on PD-5WS-DV
    By Millium735 in forum Troubleshooting - CAS
    Replies: 1
    Last Post: 05-26-2016, 09:00 AM
  2. Flashing LED
    By PCH2OMAN in forum Troubleshooting - CAS
    Replies: 4
    Last Post: 03-10-2016, 01:32 PM
  3. RRD-6CL Flashing When Off
    By schalliol in forum Troubleshooting - RA2
    Replies: 7
    Last Post: 02-22-2016, 05:08 PM
  4. Flashing bulbs when using iOS app only
    By colin49 in forum Troubleshooting - CAS
    Replies: 3
    Last Post: 01-20-2016, 11:30 AM
  5. Red/Green Flashing
    By hemmingsen in forum Troubleshooting - Shades
    Replies: 1
    Last Post: 08-25-2014, 09:56 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •