Thanks Thanks:  2
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 29 of 29

Thread: Processor internal battery?

  1. #21
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    21
    Jerry,

    Itís a good idea to upgrade. We have recently replaced 2 older systems because the processors failed. Even if you can get a working processor, the system could have other problems and that processor that works is still old. It would be like trying to find an old original engine for a car thatís 15 years old rather than upgrading it. Can work, but itís old and may fail sooner than later.

    Iím in Miami, FL so there is very little that I can do from here. Sorry if this isnít the help you need. If you have any other questions, let me know.

    Alex - alex@iqei.tv
    J. Alexander Luty
    iQ Electronic Interiors, Inc.

  2. #22
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2018
    Posts
    8
    ok, thank you!

  3. #23
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    2
    Hi I change battery and upload the OS by steps you described. The problem is that the processor after power off go in boot mode. It not loose memory, it won’t start the OS. Whit command OSSTRAT via RS232 it work normal.Do you maybe know how to resolve the problem that after power loos start OS?

  4. #24

    tried this

    Quote Originally Posted by SparkyCoog View Post
    Wow that is very detailed, thank you! I had no idea you would have to reupload the OS again too. I doubt that I would end up doing this but it's good to give the customer (especially one who bought the house with this in it and can't afford a complete system) to at least try the cheaper route.
    Ok, did this but but after the upload of the os, it says complete. but then when i flip the dip switch back, and try to upload, it gives me a blinking red light and can no longer connect

  5. #25
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    5
    anybody here upgrade the battery?

  6. #26
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    5

    Angry

    did you resolved problem? i afraid a bit to try...
    Quote Originally Posted by museintegration View Post
    Ok, did this but but after the upload of the os, it says complete. but then when i flip the dip switch back, and try to upload, it gives me a blinking red light and can no longer connect

  7. #27
    Quote Originally Posted by romanr View Post
    did you resolved problem? i afraid a bit to try...
    You must NOT use HWI165 to do the OS upload.Use an older version of the software as something is wrong with how 165 writes the OS to the processor.Once the old one is in you will find it works properly and THEN you can use 165 to update THAT working processor to what will be 1.64 version of the OS.Something I discovered in the last few days. UGGHHHHNow we all know!

  8. #28
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    1,784
    I have not experienced any issues with 1.65. I have upgraded from most of the previous versions without issue. I have had issues with 1.49 running on Windows 10.

    Illumination and Interactive have different batteries. I found them both at Batteries+. However, Batteries+ told me they are Lithium Ion(?) and it requires a special technique to solder them so they don't explode. I found a local guy that does it for a very reasonable price. I also buy the batteries from him so he can make a few extra dollars.
    LED, Incorporated
    Raleigh, NC 27614

  9. #29
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2020
    Posts
    2

    I did

    Quote Originally Posted by romanr View Post
    did you resolved problem? i afraid a bit to try...
    I replaced the Lithium IO battery on my system a few years ago. Pretty easy soldering - used youtube to learn how to un-solder something. Battery out behavior - as described - was all programming lost on power failure. Reloading the software as normal worked when the battery was out - restored service until the next power failure. After replacement it has been fine. System has been installed 19 years and it failed around ~4 years ago.

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Similar Threads

  1. Determining Battery Level Programmatically
    By jkvossen in forum Programming - Shades
    Replies: 3
    Last Post: 04-15-2016, 04:53 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 01-07-2016, 09:32 AM
  3. Android Caseta App battery usage?
    By Cincycaddy in forum General Discussion - CAS
    Replies: 0
    Last Post: 06-08-2015, 03:05 PM
  4. Access external and internal
    By Franciscobsousa in forum General Discussion - RA2
    Replies: 6
    Last Post: 06-25-2014, 05:13 PM
  5. Poor Battery Performance?
    By rdgerken in forum Troubleshooting - Shades
    Replies: 5
    Last Post: 02-14-2014, 08:37 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •