Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: How to test Caséta Bridge coverage without internet

  1. #1

    Question How to test Caséta Bridge coverage without internet

    Before I can offer Caséta to a client, I need to know whether the Bridge can cover a certain area, even if the radius is equal or less than 30 ft. I would normally bring a Bridge + a Plug-In dimmer with me to the site and test them. However, how can I perform the same test if there is still no internet service on-site? Thank you.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    252
    Bring WiFi router with you. Latest Caseta app versions do not require internet, only WiFi.

  3. #3
    Authorized Lutron Contributor
    Join Date
    May 2013
    Posts
    400
    The bridge does require internet access for the initial setup to link the bridge with an email address. If you already have the bridge set up from back in the shop, then you won't need an internet connection to the bridge, as long as the bridge is running the latest firmware, and the app is v3.3+.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    147
    Quote Originally Posted by Brian W. View Post
    ...as long as the bridge is running the latest firmware...
    How can you check the bridge firmware version?

    A few other related questions:
    - Do you publish release notes with each firmware? If so, where can these be viewed?
    - How do we know if/when a firmware update has occurred?
    - Is there any way to manually trigger an update or is it a completely automatic process?

  5. #5
    Authorized Lutron Contributor
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    111
    Quote Originally Posted by asherrick View Post
    How can you check the bridge firmware version?

    A few other related questions:
    - Do you publish release notes with each firmware? If so, where can these be viewed?
    - How do we know if/when a firmware update has occurred?
    - Is there any way to manually trigger an update or is it a completely automatic process?
    There is free app called "Discovery - Bonjour Browser" that you can use to view the bridges current firmware version. Within the app, navigate to: local>_lutron._tcp.>Lutron Status>CODEVER

    We are currently on version 03.01 and we do not publish release notes. Changes noticeable to the user will come through app updates that follow the firmware updates. Feel free to use Bonjour Browser to see if your bridges firmware updates, but it will just update automatically if needed. The bridge checks for firmware updates nightly and you can also force a check by power cycling the bridge.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    147
    Thanks, Zach!

  7. #7
    Authorized Lutron Contributor
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    111
    Quote Originally Posted by asherrick View Post
    Thanks, Zach!
    You're welcome!

Similar Threads

  1. Will Lutron app & Caseta system work with a router but no internet?
    By tun6twista in forum General Discussion - CAS
    Replies: 9
    Last Post: 05-22-2017, 03:48 PM
  2. Setting up Caseta Smart Bridge Pro (No Internet)
    By dfr2923 in forum Troubleshooting - CAS
    Replies: 1
    Last Post: 08-12-2015, 08:31 AM
  3. Caseta Smart Bridge Pro Internet Usage
    By Graham019 in forum Troubleshooting - CAS
    Replies: 1
    Last Post: 01-21-2015, 05:16 PM
  4. Is Caseta and Smart Bridge Pro Right For Me?
    By therockhr in forum General Discussion - CAS
    Replies: 6
    Last Post: 12-04-2014, 08:59 AM
  5. Smart Bridge Pro/Caseta vs RR2
    By Ilans1 in forum Design Assistance - CAS
    Replies: 13
    Last Post: 10-07-2014, 11:39 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •