Results 1 to 2 of 2

Thread: Anyone else installing dimmer switches in the attic and pico on the walls?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2016
    Posts
    1

    Anyone else installing dimmer switches in the attic and pico on the walls?

    Anyone else installing dimmer switches in the attic and pico on the walls? I have six recessed lights and want to split them into groups but I don't want to have a 3 gang box on the wall taking up space. Or are other people here doing it differently?

    Thanks!

    -mcflied

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    363
    The trouble with attic spaces is temperature and humidity. Both the range and the transition (hot/cold, day/night). It's nearly an 'outdoor' location with the exception of no direct rain on it. That and you lose the ability to control it from a nearby position should need arise. Popping the air-gap button out to replace a fixture, for example. An alternative is to put them in another interior wall somewhere nearby. Use code-approved installation of junction boxes in the attic to allow for connecting new lengths of wire from the existing fixtures to the new dimmer location.

  3. Likes Zach R., BradKas liked this post

Similar Threads

  1. Installing RRD dimmers and switches in retrofit projects
    By Dimerize in forum General Discussion - RA2
    Replies: 3
    Last Post: 02-05-2016, 12:51 PM
  2. Bulbs too dim after installing Lutron MACL-153M-WH Maestro dimmer
    By tyger in forum Performance Issues - LED
    Replies: 3
    Last Post: 12-01-2015, 05:32 PM
  3. Do the Pico Switches sold and shipped by Amazon work with RA2?
    By geofry in forum General Discussion - RA2
    Replies: 8
    Last Post: 11-18-2015, 12:46 PM
  4. Homeworks QS Partition walls
    By jwbcinergy in forum Design Assistance - HWQS
    Replies: 1
    Last Post: 05-23-2014, 11:53 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •