Results 1 to 5 of 5

Thread: Siri commands missing

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    5

    Siri commands missing

    Hi folks-
    Looks like there is no siri command to activate a scene. I have seen some general home kit commands and some that may work with the "home" ios app, but nothing for the lutron app. Double checking that no one else has figured the secret command. What i have tried:

    -set scene to <scene name>
    -set up for <scene name>
    -activate scene <scene name>

    etc.

  2. #2
    Authorized Lutron Contributor
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    109
    Caseta currently doesn't support control of scenes created in the Lutron app via Siri. Siri can however control HomeKit scenes created in third party HomeKit apps. Elgato Eve is one of those apps that supports HomeKit scenes and it is a free app. You can add Lutron devices to the scenes in the Elgato Eve app and then use Siri to control them. Hope this helps.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    5
    Thank you-
    Yes I noticed the home app does it too. I don't want to get in the business of keeping multiple copies of scenes that will get out of sync with regard to each other. And I figured the lutron app would be the best place to maintain them.

    I will remove those and try out Eve. Thanks for the pointer.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    May 2016
    Posts
    3
    Very irritating I think scenes seriously needs to have voice control via Siri

  5. Likes vqvqv liked this post
  6. #5
    Authorized Lutron Contributor
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    111
    Quote Originally Posted by awestgarth View Post
    Very irritating I think scenes seriously needs to have voice control via Siri
    Voice control of scenes (that include Lutron devices) is possible using Siri, but the scenes will need to be setup in a 3rd party HomeKit app like Elgato Eve or Home (see above posts). However, once these scenes are setup, there would be no need to open/use the 3rd party app since Siri commands are initiated with the iOS home button. Hope this helps!

Similar Threads

  1. How do I send out commands?
    By Kevin P. in forum 3rd-party Integration - RA2
    Replies: 13
    Last Post: 03-25-2016, 04:59 PM
  2. Missing RRD/RKD button configurations
    By joshg in forum General Discussion - RA2
    Replies: 3
    Last Post: 02-22-2016, 11:29 AM
  3. IR Commands
    By Armando B. in forum Programming - HWQS
    Replies: 6
    Last Post: 02-19-2015, 08:09 AM
  4. Keypads missing in IOS app
    By SB Smarthomes in forum General Discussion - RA2
    Replies: 4
    Last Post: 02-22-2014, 05:04 PM
  5. Assign Inputs/Outputs Pop-up Missing or Disappeared
    By Ty W. in forum Troubleshooting - HWQS
    Replies: 0
    Last Post: 09-27-2013, 12:48 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •