Thanks Thanks:  1
Likes Likes:  4
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 33 of 33

Thread: Can dimmer remember favorite setting?

  1. #31
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2020
    Posts
    1

    Does Not Return to Last Brightness Setting? Unbelievable, will not recommend

    Lutron: Are you out of your minds?I've been buying/installing your switches in 4 different houses over the years. We just moved in and my first project was to get rid of the janky dimmers in the kitchen that were buzzing.I can't tell you how flabbergasted I am to learn that your go-to smart dimmer lacks one of the simplest physical functions a dimmer is expected to perform. I can't think of another dimmer on the market that lacks this. You must have paid off reviewers to post positive reviews to overlook this glaring omission. Not only that, the switch mechanism feels cheap and aren't touch friendly, you should not have to hunt around at a switch in the dark, then mash buttons again to get the right brightness. yes I can use voice control but not everyone in the house is comfortable with that, they hate these things because they can't feel what to do.Why on earth couldn't you just add smarts to your tried and true Diva design and called it a day? Why why why?I wasted a whole afternoon on this, very upset. I'm returning the lot, used, so you can eat the return with your retailer for all I care.On to the Decora, looks like your competitor didn't over think it.FYI: Seldom do I register with a company's support forum to express displeasure and move on...where this a simple purchase return, no big deal. Its the labor involved that makes me irate.

  2. #32
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by veeeh View Post
    Unfortunately, no, Caseta's dimmer does not have this feature. I think your options at this point are: always use PICOs instead of a dimmer (e.g. mount dimmer in a closet); upgrade to Radio RA2; or downgrade to regular Maestro dimmers.
    This is an ancient thread which makes it that much sadder that Lutron hasn't done anything about adding a last-used-level tap to this dimmer. If I was building a house I'd do just as suggested and mount the dimmers in banks in hidden spaces.As it is, I just resign myself to the fact that most of the good Caseta features are going to happen via Picos, either the 5-button with 1 preset, or lots of 4-buttons to create scenes.Now if the scene control ability would show up in the hub...

  3. #33
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    1
    Lutron, are you seriously telling me that my 40 year old rotary dimmer switch can "remember" its dimness setting, but your modern smart dimmer switch can not?

    What??

    Please provide a firmware update to correct this ridiculous oversight. It has been without this basic feature for far too long.

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Similar Threads

  1. Setting Dimmer Upper Limits
    By mikerpalmer in forum Programming - RA2
    Replies: 7
    Last Post: 07-23-2019, 05:40 PM
  2. Setting IP address....
    By atxmudder in forum 3rd-party Integration - CAS
    Replies: 5
    Last Post: 02-01-2018, 03:37 PM
  3. Pico Remote Favorite Button
    By Ironeaglex in forum Troubleshooting - CAS
    Replies: 3
    Last Post: 09-03-2014, 02:51 PM
  4. Pulse CCO Setting
    By vwerke in forum Programming - HWQS
    Replies: 1
    Last Post: 01-15-2014, 04:53 PM
  5. Setting shades to a specific level?
    By thefish in forum Programming - HWQS
    Replies: 2
    Last Post: 10-30-2013, 10:56 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •