Thanks Thanks:  1
Likes Likes:  4
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 28 of 28

Thread: Can dimmer remember favorite setting?

  1. #21
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    3
    this won't help in terms of physically using the switch to save a pre-set brightness but if you set up a scene via the app, then the brightness gets saved when turning on/off with the app or using alexa/google home voice commands.

    for example, let's say you are installing the dimmer switch in the dining room...

    1. name the switch "Dining"
    2. set up a scene called "Dining Room"
    3. in the scene, add the "Dining" switch and set the brightness.

    now whenever you use the scene, the lights will use the brightness level used in the scene.

    when you integrate with alexa or google home, add the scene and when you say "alexa/ok google, turn on dining room" - it will utilize the settings in the scene itself.

    only issue using alexa/google home with a scene, there's no "turn off" for scenes so you'll have to turn off the actually device, so you must say "turn off dining". or set up another group (with a different name) like "Dining Room Lights" and add the "Dining" switch. then you can say "alexa/ok google, turn off dining room lights".

    a bit of a pain to remember to use one name to turn on and another to turn off since there's no "alexa/ok google, turn off <name of scene>"

  2. #22
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    3
    another update - using alexa...you can simply say:

    "alexa, set dining room 50" - and it will turn to 50% brightness
    "alexa, set dining room 0" - and it will make it 0% which is the same as turning it off
    "alexa, set dining room 75" - and it will turn to 75% brightness

    so voice commands will work no matter what - and using the above, no need to even set up scenes.

    but still no saving on the physical switch when you turn it off and on.

    update - no need to even say the word "set"...simply say "alexa, dining room 50" and it works.

  3. #23
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    2
    Is there any way I can set a max dimmer level to always go to max of say 80%?

    - - - Updated - - -

    Is there any way I can set a max dimmer level to always go to max of say 80%?

  4. #24
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    17
    Quote Originally Posted by precator View Post
    Is there any way I can set a max dimmer level to always go to max of say 80%?
    Yes. Look at the instructions for setting high-end trim. It involves pressing a series of buttons on the switch.

  5. #25
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    1
    Lutron developers, we haven't seen any status updates lately on this topic. Please give us some news. I just upgraded all of my Lutron Maestro switches to the Caseta and now realize they don't recall a favorite or last used level. Using remote dimmers can only help some of the pain here.

  6. Likes Beagle87 liked this post
  7. #26
    Do you have an Amazon Alexa? You can use voice commands to turn on scenes or set dimmers to different levels.
    "Alexa, dim kitchen to 43%"

  8. #27
    Junior Member
    Join Date
    May 2018
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by fosser2 View Post
    Lutron developers, we haven't seen any status updates lately on this topic. Please give us some news. I just upgraded all of my Lutron Maestro switches to the Caseta and now realize they don't recall a favorite or last used level. Using remote dimmers can only help some of the pain here.
    I just want to add my voice to the crowd here to ask Lutron to add the preset option/switch to the no-neutral required CasÚta dimmers. As an owner of a 1948 home I really want to install these things all over the house but the lack of a preset switch has had me waiting for a couple of years now. The more expensive options unfortunately require the neutral - I would probably be looking at 20-25 switches if it had that preset.

  9. #28
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2019
    Posts
    1
    another vote for this basic functionality (favourite setting) that almost every modern dimmer can do. can't believe they don't do this, when the basic maestro digital dimmer does

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Similar Threads

  1. Setting Dimmer Upper Limits
    By mikerpalmer in forum Programming - RA2
    Replies: 6
    Last Post: 04-23-2018, 05:22 PM
  2. Setting IP address....
    By atxmudder in forum 3rd-party Integration - CAS
    Replies: 5
    Last Post: 02-01-2018, 02:37 PM
  3. Pico Remote Favorite Button
    By Ironeaglex in forum Troubleshooting - CAS
    Replies: 3
    Last Post: 09-03-2014, 01:51 PM
  4. Pulse CCO Setting
    By vwerke in forum Programming - HWQS
    Replies: 1
    Last Post: 01-15-2014, 03:53 PM
  5. Setting shades to a specific level?
    By thefish in forum Programming - HWQS
    Replies: 2
    Last Post: 10-30-2013, 09:56 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •