Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: HomeKit - Scene not working

  1. #1

    Question HomeKit - Scene not working

    Hello all,

    I have found an issue where scenes that are setup in the Lutron app are not reading/writing to the HomeKit database. Accessories (Caseta dimmers), rooms and zones are working fine.

    I also have the "Home" app by Matthias Hochgatterer installed so that I can run other (non Lutron) HomeKit devices. Everything replicates between Home app and Lutron app on both my iPhone and my iPad. Everything that is except the scenes.

    As a test I installed the Elgato Eve app and the scenes that I made in Home show up, and visa versa. So this tells me that the Lutron app is that problem.

    Has anyone else noticed this?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    147
    I don't think Lutron's app currently supports scenes through HomeKit.

  3. #3
    I guess in a good way, that means it's not broken... hopefully it will be supported in the future.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    147
    Quote Originally Posted by Otharcharr View Post
    hopefully it will be supported in the future.
    Agreed. It would be nice to be able to tell Siri to turn on a scene.

  5. #5
    Quote Originally Posted by asherrick View Post
    Agreed. It would be nice to be able to tell Siri to turn on a scene.
    Yes, in speaking to Siri is where I noticed there was an issue, which is what prompted me to investigate further.

  6. #6
    Authorized Lutron Contributor
    Join Date
    May 2013
    Posts
    418
    Currently, the Lutron Caseta app doesn't have the ability to trigger a scene via HomeKit/Siri. This is something on our list of things we are looking to develop. We don't have any timetable as to when this may become available.

Similar Threads

  1. HomeKit - Add a user
    By boomshaan in forum Troubleshooting - CAS
    Replies: 2
    Last Post: 01-12-2016, 05:17 PM
  2. HomeKit accessories
    By Squill in forum General Discussion - CAS
    Replies: 1
    Last Post: 11-15-2015, 05:59 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: 10-28-2015, 06:02 PM
  4. Maestro inconsistently working
    By jccaclimber in forum Troubleshooting - Controls
    Replies: 5
    Last Post: 04-27-2015, 01:49 PM
  5. Extract XML from Repeater not working
    By rdgerken in forum Troubleshooting - RA2
    Replies: 4
    Last Post: 12-11-2013, 11:41 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •