Results 1 to 4 of 4

Thread: Shades in Shade Group losing lower limit

  1. #1

    Shades in Shade Group losing lower limit

    Got a call from a client over the weekend stating two shades would not lower all the way to the respective close limit. There are two shades in this group and both are operating in the same manner. I have other shades in the project that are operating without issue.

    Has anyone seen this? Initially it sounds like they lost their lower limits. I think it's odd that two shades would lose there limits at the same time and feel like resetting the lower limits on the motors will possibly be a temporary fix.

    Using QS 8.5. Thanks.

  2. #2
    Super Moderator
    Join Date
    May 2013
    Posts
    395
    Quote Originally Posted by totesthouse View Post
    Got a call from a client over the weekend stating two shades would not lower all the way to the respective close limit. There are two shades in this group and both are operating in the same manner. I have other shades in the project that are operating without issue.

    Has anyone seen this? Initially it sounds like they lost their lower limits. I think it's odd that two shades would lose there limits at the same time and feel like resetting the lower limits on the motors will possibly be a temporary fix.

    Using QS 8.5. Thanks.
    totesthouse,

    Thank you for the information.

    We have not heard of this issue before.

    If you were to connect to the system and go into Tools>Set Shade Limits and use the command to send these shades to 0% or Close limit, what do the shades do? Do they go to the correct close limit? If not then please reset the shade close limit.

    If the issue occurs again then please send a support file to hwsupport@lutron.com for further investigation.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    317
    Quote Originally Posted by totesthouse View Post
    Got a call from a client over the weekend stating two shades would not lower all the way to the respective close limit. There are two shades in this group and both are operating in the same manner. I have other shades in the project that are operating without issue.

    Has anyone seen this? Initially it sounds like they lost their lower limits. I think it's odd that two shades would lose there limits at the same time and feel like resetting the lower limits on the motors will possibly be a temporary fix.

    Using QS 8.5. Thanks.
    Most of the time when we get a call that the shades aren't reaching the floor (or are hitting the floor) the bottom bar has flipped the roller at some point and things are out-of-whack.
    We do have one project where a couple of QED rollers seem to actually lose the limits and the travel shifts. That is the exception tho, not the rule.
    I'd be surprised if you find that 2 rollers have actually lost their limits. I'm curious to know what you find.

  4. #4
    Resending the database to the shades fixed the issue. I uploaded the project again remotely (site is 3 hours away) and the client stated the shades now work as expected.

    I had done an upload a few days prior to the client reporting the issue so its possible they never got their database correctly during that event.

Similar Threads

  1. Time Clock Losing 10 minutes each day????
    By Lowkey5 in forum Troubleshooting - RA2
    Replies: 4
    Last Post: 03-25-2015, 04:07 PM
  2. Adjusting serena shades lower and upper limits
    By TheVince in forum Troubleshooting - Shades
    Replies: 2
    Last Post: 01-17-2015, 11:46 AM
  3. 4-Group RF Remote for shades with RadioRA 2
    By dw886 in forum Programming - RA2
    Replies: 3
    Last Post: 11-05-2014, 08:59 AM
  4. Replies: 2
    Last Post: 06-24-2014, 11:27 PM
  5. Control Shade Groups and Shades via Integration
    By Armando B. in forum 3rd-party Integration - HWQS
    Replies: 0
    Last Post: 02-27-2014, 09:26 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •