Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: QSX System Unresponsive Mods

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2019
    Posts
    4

    QSX System Unresponsive Mods

    Hi All
    We are installing a QSX system with LQSE-4A5 and 4S8. We are currently seeing errors on the most of our mod outputs. 3 fast blinks and pause is a "shorted component and to contact Lutron support". I have removed all load that were flashing an error, I have connect to just one mod and one load for testing I have also bypass any other QS devices. However that mod is still unresponsive to manual control or via Home works software. I have tried Diagnostics and Terminal both have not COMM with mod. Has any one had any similar experiences? Any help will be extremely appreciated. As all way client arrives soon UGH!!

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2021
    Posts
    13
    Thank you for your post Avslave.

    The three blink sequence seen on the module output is an shorted component error code. What type of load was connected to these various outputs and how much load is there? What is the input voltage at the module? Was the module wired live? If the same load is put on a working output, does the problem follow the load?

    This may be resolved more quickly by contacting Lutron Tech Support at 1-888-588-7661.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2019
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by Avslave View Post
    Hi All
    We are installing a QSX system with LQSE-4A5 and 4S8. We are currently seeing errors on the most of our mod outputs. 3 fast blinks and pause is a "shorted component and to contact Lutron support". I have removed all load that were flashing an error, I have connect to just one mod and one load for testing I have also bypass any other QS devices. However that mod is still unresponsive to manual control or via Home works software. I have tried Diagnostics and Terminal both have not COMM with mod. Has any one had any similar experiences? Any help will be extremely appreciated. As all way client arrives soon UGH!!
    If read my Post I did contact Lutron Support and got no results!! This error is caused by a short that correct the error is also caused by the bridge clips not being removed. Which in my opinion would and should be Supports first question!!

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2021
    Posts
    13
    The LED feedback of 3 blink and pause could indicated that there is a shorted component inside the module OR the dimmed hot output is wired to power. To clear the error, you will need to power cycle the module. If the error continues to persist, the unit may be physically damaged. Is this a brand new module being connected to its loads for the first time? What type of loads is the module connected to?

Similar Threads

  1. HomeKit has Become Unresponsive
    By petera in forum 3rd-party Integration - CAS
    Replies: 1
    Last Post: 02-12-2021, 10:18 PM
  2. Aftermarket mods
    By InTheDark in forum General Discussion - CAS
    Replies: 1
    Last Post: 02-04-2021, 09:38 AM
  3. Unresponsive dimmers/switches - GRX-3106
    By mrpetrov in forum General Discussion - Legacy HW
    Replies: 3
    Last Post: 10-09-2020, 08:30 PM
  4. Sylvania RT6 lights unresponsive
    By rfsllc in forum Troubleshooting - CAS
    Replies: 0
    Last Post: 08-09-2016, 12:07 PM
  5. Unresponsive dimmers (6NA)
    By Connected in forum Troubleshooting - RA2
    Replies: 8
    Last Post: 07-07-2014, 10:39 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •