Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: TouchPRO Wireless Thermostat

  1. #1

    TouchPRO Wireless Thermostat

    Is the TouchPRO thermostat being discontinued? I tried placing an order and my supplier told me that it is being discontinued.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    2,115
    I don't remember seeing it in the discontinuation notices. However, I don't see it in the current price list.
    Convergence Technologies Raleigh, North Carolina
    www.convergenceusa.com

  3. #3
    Quote Originally Posted by randyc View Post
    I don't remember seeing it in the discontinuation notices. However, I don't see it in the current price list.
    My suppliers told me that it WAS discontinued. Lutron suggest to use the WIFI stats. However, I have a problem because I do Integration and there is no Protocol available since I need an ID to integrate.

  4. #4
    Authorized Lutron Contributor
    Join Date
    Sep 2018
    Posts
    229
    Thank you for your post Imshea.

    You are correct the TouchPro (LR-HWLV-HVAC) is obsolete. With that in mind, if we need to do some integration we would suggest using the HVAC controller (LR-HVAC-1-WH) as that will get an ID for integration purposes. Hope this helps!

  5. #5
    That is not practical for a retrofit. 1 - We will have an existing hole in the wall from the old thermostat. 2 - What do we do for local control? We will need to run new electric and cut holes in order to install seeTemp Keypads.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    311
    Seetemp keypads can run on 24V. Install the HVAC controller at the air handler, use existing thermostat wiring/location for see temp. You would just have to cut in a low volt ring and touch up. Pretty easy.
    Evan Kirkhart- Home Electronics Solutions
    Santa Barbara, CA
    evan@homeelectronics.solutions

  7. #7
    List price of a TouchPro is 450. List price of a HVAC Controller with seeTemp and sensor is 599. I quoted a job of 7 units. Major cost difference. This is a residence with custom paints. Touchups are not so simple. It would have been helpful if Lutron would have made prior announcements that they plan to discontinue the Touchpro.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    8
    Does Lutron have a real solution to replace the Touchpro? To use the HVAC controller instead is still not the same as there is a limit off 10 wireless sensors per system and each zone will now use 3 addresses instead if 1 per zone. It seems Lutron keeps on improving the Caseta/Ra2 Select and QS systems but fading out the Radio Ra2 system.
    This is creating a real issue when quoting projects that are too big for Ra2 select and does not need QS as now a big component -HVAC control- from is not available.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    362
    Does the touch pro thermostat work with the connect app?? I mentioned the story in the troubleshooting thread but the only reason why my customer wanted the connect bridge was to use the thermostat on there so I want to make sure it works or if I have to downgrade the os to 11.6 to get the Home+ app to work.

  10. #10
    Quote Originally Posted by SparkyCoog View Post
    Does the touch pro thermostat work with the connect app?? I mentioned the story in the troubleshooting thread but the only reason why my customer wanted the connect bridge was to use the thermostat on there so I want to make sure it works or if I have to downgrade the os to 11.6 to get the Home+ app to work.
    It works with the Connect App. No need to downgrade.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Honeywell Touchpro Thermostat
    By braveheart99 in forum Troubleshooting - RA2
    Replies: 1
    Last Post: 10-12-2020, 08:36 AM
  2. LH-HWLV-HVAC TouchPRO Thermostat
    By PaulWebster in forum General Discussion - RA2
    Replies: 5
    Last Post: 11-02-2018, 12:27 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 10-12-2018, 08:28 AM
  4. Lutron TouchPro Wireless Thermostat - Caseta Compatibility
    By kettleOne in forum General Discussion - CAS
    Replies: 1
    Last Post: 03-23-2016, 08:12 AM
  5. Touchpro Thermostat with RTI System
    By javanderlinde in forum 3rd-party Integration - RA2
    Replies: 3
    Last Post: 02-13-2015, 02:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •