Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Upgrade to 9.2

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    4

    Upgrade to 9.2

    I upgraded my Radio RA2 essentials designer program from 8.0 to 9.2. Now I cannot find the top menu items Activate and Transfer. I can see Design and Program. Anyone know what I am doing wrong? They still show in the 8.0 program. Thanks

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    323
    You've downloaded the 'designer' program, which means you can design a system but you can't activate it or program it. I don't have a need for this, I believe it's intended for salespeople.
    If you go back to your source and look for Ra2 essentials WITHOUT the designer label, you should find the program you need. Your 8.0 Ra2 isn't the 'designer' version and that's why all 4 menu items are present.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by digit1 View Post
    You've downloaded the 'designer' program, which means you can design a system but you can't activate it or program it. I don't have a need for this, I believe it's intended for salespeople.
    If you go back to your source and look for Ra2 essentials WITHOUT the designer label, you should find the program you need. Your 8.0 Ra2 isn't the 'designer' version and that's why all 4 menu items are present.

    It kept prompting me to upgrade. The 8.0 version was working fine but you know how they are always hassling you to upgrade everything. Do you know what the most current release of the RA2 essentials program is? Is it still 8.0 (I could just keep using my old version) or is there a version 9.x that is what I need. Thanks

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    4
    I think that I found what I need. Thank you for getting back to me.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    323
    Glad you found it. Generally I only upgrade a program because:
    - the newer OS has a patch for a problem in the software that I need fixed.
    - the newer OS has newer hardware or software features that a new project requires.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by digit1 View Post
    Glad you found it. Generally I only upgrade a program because:
    - the newer OS has a patch for a problem in the software that I need fixed.
    - the newer OS has newer hardware or software features that a new project requires.
    I agree. If it ain't broken, don't fix it. All set now. Thanks for the help.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    375
    Is it just me, or does 9.2 seem to have more trouble doing transfers? I was on 8.something before and had it happen a few times. That is, when transferring it would time-out at the end, usually around 97-99%. Everything seemed to have completed, the lights flashed, as expected and all new programming made it. But since I upgraded to 9.2 it's failing to complete much more often than not. It seems to complete, in that all the new programming functions, but I have to Cancel the transfer. The machine in question hasn't had any OS changes (windows 7 x64) and is wired straight into the same network switch as the main repeaters (two of them, 97 devices on one, 30 on the other).

    I can 'live with it' but it does seem strange.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    415
    No issues here on Mac running Win 8 via Parallels with bridged networking to WiFi.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    639
    No issues running 9.2 on Windows 10. I do only use that laptop for Lutron, though.
    Residential Lighting and Shading Specialist for CED Escondido

    mbalay@cedescondido.com

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    415
    I forgot I am using 10, not Win 8. Oh, Microsoft... It did work on 8 though.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Upgrade from Maestro IR Wireless
    By sushi in forum Design Assistance - CAS
    Replies: 1
    Last Post: 05-04-2015, 01:45 PM
  2. RA2 to QS Upgrade?
    By oldguy in forum General Discussion - HWQS
    Replies: 1
    Last Post: 03-31-2015, 11:45 AM
  3. Upgrade 7.8 to 8.0 Probs
    By davahad in forum Troubleshooting - RA2
    Replies: 5
    Last Post: 11-17-2014, 08:28 AM
  4. Is an Upgrade of interactive to qs possible?
    By jimathome in forum Design Assistance - Legacy HW
    Replies: 7
    Last Post: 08-16-2014, 01:09 AM
  5. DPM Upgrade interrupted
    By stevi in forum Troubleshooting - HWQS
    Replies: 1
    Last Post: 04-16-2014, 04:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •