Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: Caseta Smart Bridge Won't Connect or Reset

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    1

    Unhappy Caseta Smart Bridge Won't Connect or Reset

    Hi everyone, I bought a refurbished caseta kit on Amazon with a smart dimmer, hub and pico remote. I installed the dimmer and it's working great! But, I can't get the bridge to connect. I've been at this all day. My bridge is the BDG-1 (L-BDGPRO). Below are the things I tried to make it work. 1. Replaced the ethernet cable. 2. Power cycled my router and the hub 3. Uninstalled the Caseta app and recreated an account, did that a couple of times 4. Tried to enter demo mode on the app (doesn't work) 5. Uninstalled DDWRT and reversed to the factory firmware of my router (WRT32X) 6. Disabled firewall and gave the hub a static local IP 7. Tried to connect on my iPad 8. Held the hub's black button for 10, 20, 30 seconds (it doesn't do anything) 9. Did the press 3 times, on the third press hold for 10 seconds and press 3 times again, it doesn't do anything, i.e. no change in the lights. I do see the bridge on my router's dashboard or when I scan the network using Fling. Can anybody help me? This is getting over my head.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2019
    Posts
    109
    Hello. The L-BDGPRO is a first generation bridge that is now obsolete (for about five years or so now) and would not be able to firmware update when connected to the internet after April 2018. You would need a L-BDGPRO2-WH Caseta bridge as a replacement. I would try to get the retailer to replace the unit or contact Lutron Tech Support to see what your options are.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    2,076
    Lutron uses MULTICAST. Many routers have multicast disabled by default.

    Make sure your modem is in bridge mode. Smart devices like phones and computers are good at finding the Internet. Dumb devices like printers and the Caseta bridge need some help.
    Convergence Technologies Raleigh, North Carolina
    www.convergenceusa.com

Similar Threads

  1. Connect bridge vs smart bridge
    By Don.christie@pinehurstinc in forum General Discussion - RA2
    Replies: 1
    Last Post: 01-15-2019, 06:02 PM
  2. Smart Bridge Pro/Caseta vs RR2
    By Ilans1 in forum Design Assistance - CAS
    Replies: 27
    Last Post: 12-18-2017, 09:57 AM
  3. Can't connect to smart bridge pro
    By mbs17 in forum Troubleshooting - CAS
    Replies: 1
    Last Post: 01-24-2016, 02:14 PM
  4. Cannot connect to your Smart Bridge
    By Blaine in forum Troubleshooting - CAS
    Replies: 2
    Last Post: 01-24-2016, 11:46 AM
  5. Smart Bridge Pro/Caseta vs RR2
    By Ilans1 in forum General Discussion - RA2
    Replies: 5
    Last Post: 04-18-2014, 10:32 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •