Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Works with Ring - What about Radio RA2?

  1. #1

    Question Works with Ring - What about Radio RA2?

    The recent "Works with Ring" announcement specified that it works with "Caseta, Caseta Pro, and RA2 Select".

    https://business.lutron.info/webmail...066e58f1dcbcbe
    https://www.casetawireless.com/ringWill

    Will Radio RA2 work with Ring as well? If not, does anyone know why that is the case?

    Thanks, Stan

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    204
    Not currently, and I wouldn't hold my breath. Lutron doesn't let RA2 integrate with many "consumer" home automation products because they think it is not something high-end customers want. I think they should have the option for the consumer/installer to decide themselves, but apparently not. This is the same thing as Smartthings/Harmony and more. Many people (including me sometimes) use 3rd party to bridge some of these gaps. I don't think you could do a 3rd party version of the Ring integration without a pretty powerful platform (Crestron, C4 etc).

    Hope this helps!
    Evan Kirkhart- Home Electronics Solutions
    Santa Barbara, CA
    evan@homeelectronics.solutions

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    1,963
    Quote Originally Posted by evankirkhart View Post
    Not currently, and I wouldn't hold my breath. Lutron doesn't let RA2 integrate with many "consumer" home automation products because they think it is not something high-end customers want. I think they should have the option for the consumer/installer to decide themselves, but apparently not. This is the same thing as Smartthings/Harmony and more. Many people (including me sometimes) use 3rd party to bridge some of these gaps. I don't think you could do a 3rd party version of the Ring integration without a pretty powerful platform (Crestron, C4 etc). Hope this helps!
    Here! Here! Hard to explain to a customer why their "high-end" system doesn't have the features of one they can by at Home Depot.
    LED, Incorporated
    Raleigh, NC 27614

  4. #4
    Thanks @evankirkhart - I guess I am stuck in “high-end” jail for the time being. 😭

  5. #5
    Caseta is a consumer grade system and has different requirements than those with RA2 systems.

    I have a DoorBird D202B that is connected to my automation system. When the doorbell is pressed, I can tell it to turn on lights via the automation system's RA2 driver. With my "high end" system, I would not want the DoorBird integrating directly with RA2. Even with my system, I use it to control some lighting scenes because RA2 cannot do complex logic.

Similar Threads

  1. Ring, Caseta and Alexa
    By Auggie28 in forum 3rd-party Integration - CAS
    Replies: 2
    Last Post: 11-29-2019, 06:34 PM
  2. Radio RA works with Alexa...but now RF remote interference
    By BJBBJB in forum General Discussion - Legacy RA
    Replies: 7
    Last Post: 04-25-2019, 05:22 PM
  3. Everything works except white
    By anthony-b in forum Troubleshooting - HWQS
    Replies: 1
    Last Post: 02-16-2017, 12:16 PM
  4. PD-6WCL-WH-D works with Lutron Hub?
    By elav1 in forum General Discussion - CAS
    Replies: 6
    Last Post: 03-17-2016, 08:17 AM
  5. New flush mount cut in ring for the occ/vac sensor , finally
    By Scottydont in forum General Discussion - RA2
    Replies: 2
    Last Post: 06-20-2014, 03:56 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •