Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: Control4, Radio RA 2 and Pico

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2020
    Posts
    1

    Control4, Radio RA 2 and Pico

    I am having trouble integrating Pico controllers into existing system with Radio RA 2 main controller and C4 (I'm running C4 3.1.3, Radio RA 2 12.6). The other sensors / lights work fine. I see drivers for Radio RA 2 Select Pico but these seem to only work work along with Radio RA 2 Select Repeater Driver which is different than the Radio RA2 Repeater driver I'm using currently. Thank you.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    2,110
    Quote Originally Posted by cwilmo View Post
    I am having trouble integrating Pico controllers into existing system with Radio RA 2 main controller and C4 (I'm running C4 3.1.3, Radio RA 2 12.6). The other sensors / lights work fine. I see drivers for Radio RA 2 Select Pico but these seem to only work work along with Radio RA 2 Select Repeater Driver which is different than the Radio RA2 Repeater driver I'm using currently. Thank you.
    I'm just learning C4...again. You are correct. RadioRA 2 and RA2 Select use different integration protocols. RadioRA 2 is based on addressing. With C4 you have direct access to the dimmers and switches in RadioRA 2. Why would you need to talk to the Pico?
    Convergence Technologies Raleigh, North Carolina
    www.convergenceusa.com

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2021
    Posts
    1
    Quote Originally Posted by randyc View Post
    I'm just learning C4...again. You are correct. RadioRA 2 and RA2 Select use different integration protocols. RadioRA 2 is based on addressing. With C4 you have direct access to the dimmers and switches in RadioRA 2. Why would you need to talk to the Pico?
    We meet again, Randy C.!! This is Isaac O. formerly of A.A. So I'm fiddling with C4 + RadioRa 2 after a year of integrating with Ra2 Select. I'm for one wanting my (audio) Pico to control my music in the kitchen. Any luck finding the correct driver for the Pico? The RadioRa 2 keypad driver SAYS it can also pair with a Pico but I'm not having any luck....

  4. #4
    Thank you for your inquiry. The Audio Pico will have a device ID just like a keypad in the Radio RA2 system, so it should communicate with the right integration commands from the integration protocol pdf. We would advise checking with Control4 what command is it using specifically over telnet. You can also use telnet manually through command prompt or software like Puddy to test how you want the Pico to behave. This will help confirm if Control4 is sending the right line to Radio RA2.

Similar Threads

  1. Quantum and Control4
    By cdegaeta in forum 3rd-party Integration - Quantum
    Replies: 5
    Last Post: 10-13-2020, 07:31 AM
  2. HWQS, Pico Wireless & Control4
    By CharlesAaron in forum 3rd-party Integration - HWQS
    Replies: 4
    Last Post: 03-23-2019, 07:19 PM
  3. Using Pico for Audio to toggle between Favorite radio station and Group
    By jeff@marymoor.com in forum 3rd-party Integration - CAS
    Replies: 1
    Last Post: 03-05-2017, 10:58 PM
  4. Control4 2.8 and Ra2
    By am350z in forum 3rd-party Integration - RA2
    Replies: 2
    Last Post: 01-04-2016, 07:52 PM
  5. Thermostats of Radio Ra2 not working with Control4 Drivers
    By savimagc in forum 3rd-party Integration - RA2
    Replies: 3
    Last Post: 11-04-2013, 01:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •