Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: RA2 Select 3-way control question

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2020
    Posts
    1

    RA2 Select 3-way control question

    Can I use a RRD-6ND dimmer as the main and RD-RS switch as the companion in a 3/4 way configuration, or does the main dimmer need matching companion dimmer?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    1,828
    Quote Originally Posted by delboy View Post
    Can I use a RRD-6ND dimmer as the main and RD-RS switch as the companion in a 3/4 way configuration, or does the main dimmer need matching companion dimmer?
    Officially... no. However, it should work. Obviously you wouldn't be able to dim from the RS location.
    LED, Incorporated
    Raleigh, NC 27614

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    1,357
    It will work. I have done it before, just lose the dimming function on the remote. Also works for the RD-RD and a switch when you don't have an RD-RS, but ends up confusing the customer- they try to dim something that only switches.
    Simple automation when DIY isn't working
    intuitivehomecontrols@gmail.com
    fb.me/intuitivehomecontrols

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    301
    Interesingly, Maestro switches and dimmers all seem to work with other maestro devices whether they are ra2, homeworks QS, or even standalone or older generations. Just different branding and slightly different plates (with the little arrow on them). Lutron did a great job with that because once I was doing a job and what we thought was a 3-way turned out to be a 4-way switch so we were able to just go buy one without putting in an order.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    301

    What about fan companion?

    What remote device works for a multi-location fan speed control installation? I'm guessing a switch works but is there an official fan speed companion/remote/accessory device?

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    1,357
    Use the RD-RD for fans to be able to control speeds.
    Simple automation when DIY isn't working
    intuitivehomecontrols@gmail.com
    fb.me/intuitivehomecontrols

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    301
    It's odd that they don't let you attach them to the fans in the software though...I mean of course it doesn't matter at all but the remote dimmers attach to dimmers and remote switches attach to switches so this might just be a little oversight!

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 04-21-2020, 11:42 PM
  2. RA2 SELECT Basic Question
    By patesgate in forum General Discussion - RA2
    Replies: 1
    Last Post: 12-22-2019, 01:16 PM
  3. RA2 Select Question
    By nyc_sport in forum General Discussion - RA2
    Replies: 3
    Last Post: 12-18-2019, 05:40 PM
  4. Can I use new Caseta Fan Control Pico with RA2 Select / RA2?
    By SpivR in forum General Discussion - RA2
    Replies: 3
    Last Post: 04-16-2019, 06:04 PM
  5. Home Control app question??
    By ChrisK in forum General Discussion - RA2
    Replies: 6
    Last Post: 07-09-2014, 08:16 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •