Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Update Main Repeater Fails

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2020
    Posts
    6

    Question Update Main Repeater Fails

    Hi everyone,I have been attempting to update my main repeater from version 11.6.0 to 12.7.0 without any luck. The process starts quickly moves the progress bar to 13% and then hangs until failure occurs. RadioRA2 Essentials sees both the repeater and connect bridge under both version 11.6.0 and 12.7.0. I can update the system using the 11.6.0 software without problems. As soon as I attempt to update the Repeater the problem persists in not being able to get passed 13%.Once this get's stuck the repeater LEDs (M,1,2,3,4) all blink green until it is power cycled.Any help is greatly appreciated.-Peter

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    May 2020
    Posts
    6
    oh my gosh, clicking away from the window with a reply wipes the entire contents of the reply....

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    May 2020
    Posts
    6
    notes on my environment:1. fresh install of Windows 10 Pro2. No anti-virus software installed or running3. Windows firewall is disabled4. Local network is very isolated on traffic5. Multicast is enabled and does work

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    May 2020
    Posts
    1
    Quote Originally Posted by peterwoj View Post
    notes on my environment:1. fresh install of Windows 10 Pro2. No anti-virus software installed or running3. Windows firewall is disabled4. Local network is very isolated on traffic5. Multicast is enabled and does work
    Had this happen today - After contacting tech support. Had to connect network cable from my laptop to the Main repeater, set my laptop to static IP address to be able to do the firmware upgrade. Worked like a champ and was able to use wireless connections afterwards to activate devices. Good luck

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    May 2020
    Posts
    6
    OK, will give that a try though was hoping that I wouldn't have to do that but will give it a go. Thank you for the quick response.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    May 2020
    Posts
    6
    That did, it's now on the latest software and I managed to find an ethernet adapter for my laptop to get done even :). Thank you for the quick reply in helping to resolve my problem.

  7. #7
    Quote Originally Posted by rkirby43 View Post
    Had this happen today - After contacting tech support. Had to connect network cable from my laptop to the Main repeater, set my laptop to static IP address to be able to do the firmware upgrade. Worked like a champ and was able to use wireless connections afterwards to activate devices. Good luck
    You are lucky that you did not have a 2 Repeater system.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    May 2020
    Posts
    6
    I'd imagine that after updating the firmware, you would just reprogram the system again. One additional step would be that you'd have 2 of them to upgrade instead of 1.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Posts
    116
    If this happens for anyone else, you can try (temporarily) disabling any IGMP features on any router(s) between your RA2 repeater and your programming station. I have to disable IGMP Snooping, and once that's disabled, the update will pass that dreaded 13% mark and complete. Once the update gets stuck at 13%, you've have to power cycle the repeater to retry the process.

  10. #10
    @MisterC - your advice about IGMP is excellent. I was working in a home with a pretty complex Unifi setup and was able to get past the 13% mark after temporarily turning off IGMP for the LAN network.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Integrate RA2 Select Main Repeater with a RA2 Main Repeater
    By 3rdiglbl in forum Design Assistance - RA2
    Replies: 4
    Last Post: 08-23-2019, 05:41 PM
  2. Replies: 10
    Last Post: 08-15-2019, 10:57 PM
  3. Main Repeater Firmware update fail
    By sirdigitalknight in forum Troubleshooting - RA2
    Replies: 3
    Last Post: 09-04-2017, 11:52 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 01-16-2017, 05:55 PM
  5. RadioRa2 cannot update main repeater
    By nobra in forum Troubleshooting - RA2
    Replies: 3
    Last Post: 02-11-2016, 11:37 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •