Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 2 of 2

Thread: Grafik T GT-150 install

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2019
    Posts
    1

    Grafik T GT-150 install

    Hi,
    I’m trying to install the GT-150 single pole dimmer to replace a regular switch in an old prewar building. Upon installation - live and neutral wires only - the ceiling light and dimmer both flash once and then turn off completely. Moving the FASS up and down doesn’t do anything. Light and dimmer show no signs of life.
    Any help greatly appreciated.
    Thanks!

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Sep 2018
    Posts
    74
    Hello n00b99,Thanks for your post! The GT-150 would need to have the hot wire from your breaker that delivers electricity to the wallbox connected to the solid black wire on the back of the GT-150. The wire that delivers that electricity from the wallbox to the lighting load (often called a switched leg) should be connected to the red wire on the back of the GT-150. Nothing will be connected to the blue wire in a single pole application. Green should be tied to ground if available. If you are dealing with knob and tube wiring as you indicated it was an old prewar building -- you should not use this or any other Lutron dimming controls in this application and instead should consult with an electrician to have the wiring brought up to NEC code. If everything above checks out, we would advise utilizing the dimmer with an incandescent or halogen light bulb with a minimum wattage of 40 watts to ensure the functionality of the dimmer.If this fails, please give us a call from site at our 24/7 technical support line @ 1-888-LUTRON1 (588-7661)Hope this info helps! -JustinF.

Similar Threads

  1. No response on install
    By Albatronics in forum Troubleshooting - CAS
    Replies: 7
    Last Post: 12-09-2019, 04:41 PM
  2. Install dimmer on 3 way system
    By Cvodave in forum Troubleshooting - HWQS
    Replies: 3
    Last Post: 12-02-2018, 11:06 AM
  3. 4-Way Switch install HELP!
    By jeff526 in forum Troubleshooting - CAS
    Replies: 2
    Last Post: 05-13-2018, 06:01 PM
  4. Another PD-5NE ELV+ install problem
    By Chrisbot3.0 in forum Troubleshooting - CAS
    Replies: 2
    Last Post: 03-18-2017, 11:00 AM
  5. Second main repeater install
    By istreich in forum General Discussion - RA2
    Replies: 5
    Last Post: 01-05-2016, 07:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •