Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 2 of 2

Thread: WiFi needed at switch location?

  1. #1

    WiFi needed at switch location?

    Do you need WiFi signal at your dimmer switch location? In order to have it function after it is programmed?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    1,223
    you'll only need to have a hard line connection from the smart bridge to your network. Lutron does not communicate on WiFi- they use a proprietary frequency and protocol called ClearConnect. If you are not using the smart bridge as in your other post, WiFi is still not needed. The switches and Picos can generate their own signals. Effective range is 30 feet, you may find the distance to be greater, depending on the environment.
    Business Development Associate- Design, Sales, Installation, and Programming of Smart Homes for Baker Electric Home Energy
    mbalay@bakerhomeenergy.com
    "Spread the light, brother" -Blake Richetta
    "If you think hiring a professional is expensive, wait until you hire an amateur" -Crustyloafer

Similar Threads

  1. issue with dimmer not working, single switch location
    By D.B.Johnson in forum General Discussion - CAS
    Replies: 1
    Last Post: 01-02-2019, 10:20 AM
  2. Install on 3 switch location
    By wchilds58 in forum General Discussion - Controls
    Replies: 1
    Last Post: 11-20-2018, 04:01 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: 06-12-2018, 04:55 PM
  4. Model number with -R at the end of Multi-location In wall switch
    By cuckooc in forum General Discussion - CAS
    Replies: 1
    Last Post: 12-17-2017, 11:02 AM
  5. Pico Dimmer Switch and Smart Switch in a multi-location setup
    By jbaude in forum General Discussion - CAS
    Replies: 1
    Last Post: 11-08-2017, 05:06 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •