Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: No way to edit device types after they have been added???? (Inclusive 12.2.1)

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    4

    No way to edit device types after they have been added???? (Inclusive 12.2.1)

    Today I sent my very new very gung ho assistant to do a site survey of a home we are setting up. Normally we just go through with the electric plans and make sure everything lines up or do a basic sketch that has all the switches as built before we design. So Johnny on the spot went though the whole home with his laptop and built everything in the software using what is already there, EG selecting 3 way switches and 2 way switches where appropriate, labeling zones and locations etc. AWESOME I thought. now I just need to edit the device types and I am all set... However our friends at lutron seem to have a different plan... It looks like you cannot just change a device type once it is entered. Am I missing something??? It seems that this is so basic. I of course can just delete and re enter but then I have to re type zone, location, blah blah. I just cant believe you can't change a switch to a dimmer without deleting and re adding....

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    1,258
    On the design tab, double-click on the device or right click and select edit. In the right column, click on "choose alternate model."

    There seems to be a bug in 12.2 where it changes the device model if you move through the fixture wattage field. You may have to change the device type to prevent the software from adding a PHPM.
    LED, Incorporated
    Raleigh, NC 27614

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by randyc View Post
    On the design tab, double-click on the device or right click and select edit. In the right column, click on "choose alternate model."
    Nope. This only let's you change a model within its family EG a RRD-6ND to a -6NA. it will not let you change from a standard switch or a keypad to a dimmer or vice versa.

Similar Threads

  1. Change Device Types
    By nicholas1520 in forum General Discussion - RA2
    Replies: 0
    Last Post: 04-10-2018, 09:59 AM
  2. Lutron Connect APP cannot edit device function on android version
    By Peter Wong in forum Troubleshooting - HWQS
    Replies: 1
    Last Post: 01-09-2018, 03:07 PM
  3. Can non-inclusive software open file saved by inclusive?
    By SparkyCoog in forum Troubleshooting - RA2
    Replies: 2
    Last Post: 08-11-2017, 12:58 PM
  4. Added connect and...
    By bass404 in forum Troubleshooting - RA2
    Replies: 1
    Last Post: 08-04-2017, 01:40 PM
  5. New Feature request add Hybrid to "Edit Device"
    By paulhanks in forum Programming - RA2
    Replies: 4
    Last Post: 09-18-2014, 02:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •