Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Set variables on processor boot?

  1. #1

    Set variables on processor boot?

    Is there a way to run an event when the processor boots up or I suppose when the complete system is online (all processors have booted up)? I do a lot of programming using single variable states to determine what level to use when then lights are turned on. This works great, but if the system is rebooted, the current state needs to be set manually. It would be nice if I could set this with a conditional.

  2. #2
    I just thought of a solution (not great, but might be the best I can do). Instead of using the default value of the variable for my desired programming, I consider it a system rebooted value. I can put basic button programming in that state and then add events that run every 30 minutes or 1 hour. I can then use a conditional on the events to decide if the state variable is at its default value and then act accordingly.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    24
    Good idea - it is a pain not having startup config option though. Plus events show up in the app and it starts to look untidy from the homeowner perspective - on a side note it would be good to be able to hide events and other items from the app, or at least have events display in the hierarchy that you see in Designer.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    1,782
    You can have multiple time clocks in HQS. You can't hide specific events by you can hide an entire time clock from the app.
    LED, Incorporated
    Raleigh, NC 27614

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2019
    Posts
    3

    Boot up sequence

    So is there a trigger or event to start a sequence after boot up?

  6. #6
    Authorized Lutron Contributor
    Join Date
    Sep 2018
    Posts
    130
    shurhold thank you for your post.At this time there is not a way to have it run after the processor boots up. You would need to something to trigger the event. For example, we need to use a sequence when switching to emergency power. We would recommend putting both the processor and the QSE-IO on UPS so that they can trigger events. Once the emergency power is trigger, it sends a input to the QSE-IO to close. Due to that contact closing we can trigger a sequence to happen. We would need something similar.

Similar Threads

  1. Variables and Conditionals
    By iQAlex in forum Programming - HWQS
    Replies: 14
    Last Post: 08-12-2019, 03:19 PM
  2. Dimming and/or flickering lights, under voltage and boot-up process
    By mikes in forum Troubleshooting - Legacy HW
    Replies: 1
    Last Post: 05-21-2019, 07:54 PM
  3. Two Processor in One System but one processor failure
    By Syncon in forum General Discussion - HWQS
    Replies: 3
    Last Post: 08-01-2015, 10:08 AM
  4. P5 Processor - Super long time to boot
    By ndemarco in forum Troubleshooting - Legacy HW
    Replies: 8
    Last Post: 04-10-2014, 08:59 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •