Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: new caseta system

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    3

    new caseta system

    Bought a home and it has conventional wiring throughout. Seems the Caseta system will work for what I want to do. Want to do as many lights as possible but I see there 60' range limit and one hub? Home is about 5k feet but on 3 levels so not really that spread out. I am going to change all switches to a decora style so if some at the far extents cannot be smart switches so be it. I read you can use a lamp dimmer for an extender? Seems they would allow a couple normal extenders you just plug in the wall somewhere? Is remote access achieved with the Lutron app or how does that work exactly? I will be using Homekit as well with my apple gear and nest locks and ecobee thermostats so maybe use that? I will not be living there all the time so remote access is key. I might have some larger loads too so I read staying with the pro style switches is a good move too? Mostly all can lights that I will change to LED's , the satgo brand has done well as far as dimming at my current home. Trying to get a handle on what all I need and how to design it. Appreciate this forum and the help! Thank You

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    1,205
    Where are you located? I would highly recommend enlisting a local Lutron PRO to assist in design and install. They can be found easily on the Lutron main website top right corner or here: http://www.lutron.com/en-US/Pages/Wh...Selection.aspx
    Business Development Associate- Design, Sales, Installation, and Programming of Smart Homes for Baker Electric Home Energy
    mbalay@bakerhomeenergy.com
    "Spread the light, brother" -Blake Richetta
    "If you think hiring a professional is expensive, wait until you hire an amateur" -Crustyloafer

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    3
    What is the range limit on the RA2 Select system? Can you have more repeaters? I do not think the distance will be an issue in the Caseta and the limit is not 75. Just wondering why I would consider the RA2 Select or RA2 system and not Caseta. Geat is twice the cost but you do not get much more advantage.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    May 2015
    Posts
    194
    With Caseta, you can have one repeater. It is actually the plug-in lamp dimmer switch. You configure it in the app. The limit is 75 devices, it was increased from 50 about a month ago. RA2 Select has a device limit of 100, and can have multiple repeaters. But, as you mentioned, the cost is more than double. I would stay with Caseta. You can actually add a second Smart bridge and then have another 75 devices. You just have to set up a separate account with another email.

Similar Threads

  1. Caseta System at max Capacity
    By Sawdust in forum General Discussion - CAS
    Replies: 113
    Last Post: 07-01-2019, 09:58 AM
  2. Is the Caseta system being discontinued?
    By Sawdust in forum General Discussion - CAS
    Replies: 3
    Last Post: 07-04-2018, 05:57 PM
  3. Caséta App could not connect to system
    By schildgenb in forum Troubleshooting - CAS
    Replies: 2
    Last Post: 07-21-2017, 12:29 PM
  4. Maxed out my Caseta system but...
    By johnmclean in forum Troubleshooting - CAS
    Replies: 2
    Last Post: 01-22-2017, 12:02 PM
  5. Lutron Caseta System Compatibility
    By Squill in forum General Discussion - CAS
    Replies: 2
    Last Post: 08-12-2016, 06:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •