Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: Cold start 1 flash then nothing.

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    1

    Cold start 1 flash then nothing.

    I’m new to lutron lighting systems, but I’m having an issue with one of our rooms at our facility. When I walk into the room in the morning I hit the switch and get 1 flash then nothing else on the led fixture. The fixtures are philips brand but the switches are all lutron and the occupancy sensors are all lutron as well. I realize more information may be needed but I’m not sure exactly what.
    Any help would be greatly appreciated.
    Thanks!

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    1,259
    It sounds like a wiring issue. What is the model number of the dimmers/sensors? If the device has a neutral connection you must use it.
    LED, Incorporated
    Raleigh, NC 27614

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    1

    same problem- flash then nothing- and further, it is random

    Randomly the sensor works and randomly it just flashes and then nothing.Works great when I touch the "T" button. Sometimes it works when I walk in, and sometimes not. looking for advice. I suspect that if I turn the sensor off and just turn it into a timed switch it will be fine

  4. #4
    Hello All,Thank you for your posts. It does sound like there is potentially some sort of wiring or lighting load issue that is causing the issues being described. The best way for us to assist you through these issues and help to determine the root cause and solution would be to have you call in to our 24/7 technical support line for over the phone assistance where we can confirm things like the model number of the Lutron control and the lighting load being used. We are available 24/7 through our technical support line @ 1-888-Lutron1 (588-7661).We look forward to hearing from you! -JustinF.

Similar Threads

  1. LED Lights Flash on Cold Start
    By gmason86 in forum Troubleshooting - CAS
    Replies: 4
    Last Post: 06-14-2018, 12:05 PM
  2. Start / End Date for Timeclock
    By dwclarknu in forum Design Assistance - RA2
    Replies: 3
    Last Post: 07-01-2015, 08:04 PM
  3. Unable to Start Activation
    By Armando B. in forum Troubleshooting - RA2
    Replies: 0
    Last Post: 02-10-2014, 06:05 PM
  4. Start/Restart Sequence When Conditions are Met
    By TurnipTruck in forum Programming - HWQS
    Replies: 5
    Last Post: 01-11-2014, 12:38 AM
  5. Bug? - Flash Output Causes whole system to flash
    By rdgerken in forum Troubleshooting - RA2
    Replies: 3
    Last Post: 12-16-2013, 08:47 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •