Results 1 to 4 of 4

Thread: Homekit App has No integration with other vendor Honekit devices, scenes, rooms, etc.

  1. #1

    Question Homekit App has No integration with other vendor Honekit devices, scenes, rooms, etc.

    New Homekit enabled bridge and dimmers all setup. iOS Homekit Apps are supposed to automatically recognize devices and scenes and rooms from other Homekit enabled devices from other vendors.

    Only the Lutron gear is shown in the app (dimmers and Pico remotes).

    The Lutron app apparently doesn't have Room management.

    Why is the Lutron Homekit enabled app not able to see other HomeKit devices from other vendors?

    If you are curious, download the Elgato Even iOS app and look around to see what's where.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    212
    It's will be interesting to see what gets said about this. I have a different understand of how HomeKit and Lutron would work together but have heard little about the rooms and zones. I have an app you might want check out too MyTouchHome. It is supposed to help with management of rooms and zones. There a know issues with rooms and zones, don't put one room in two zones because homekit doesn't know what to do.

    My understanding is Lutron won't seen anything non-Lutron because Lutron is clear connect (434mhz) not zigbee/vwave etc. The bridge does talk to some thermostats over TCP/IP. Maybe we will see tcp/ip communication with other systems in the future but I don't see any reason why Lutron would bother. That's homekits job.

  3. #3
    Quote Originally Posted by Lukeetal View Post
    It's will be interesting to see what gets said about this. I have a different understand of how HomeKit and Lutron would work together but have heard little about the rooms and zones. I have an app you might want check out too MyTouchHome. It is supposed to help with management of rooms and zones. There a know issues with rooms and zones, don't put one room in two zones because homekit doesn't know what to do.

    My understanding is Lutron won't seen anything non-Lutron because Lutron is clear connect (434mhz) not zigbee/vwave etc. The bridge does talk to some thermostats over TCP/IP. Maybe we will see tcp/ip communication with other systems in the future but I don't see any reason why Lutron would bother. That's homekits job.
    The Caseta Wireless Lutron App should see other HomeKit devices from other vendors JUST like the Elgato and Insteon Apps for HomeKit do. HomeKit communicates via iCloud and homekit bits in iOS and the Apps communicate with the HomeKit bits in iOS. The Elgato Apps and Insteon Apps can control the Lutron Caseta Wireless dimmers and those devices from Lutron can be assigned to Rooms and Scenes from inside the other vendor apps. And the devices and scenes work just fine from those Apps. The HomeKit compliant devices have both the vendor proprietary channel and the HomeKit compliant pieces. You can build an App on the Mac to control Hue lights via HomeKit.

    And with HomeKit, names are exclusive, devices can be only assigned to one room, but can be used in multiple scenes.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    18
    Seeing other companies devices is not a requirement of HomeKit. It is optional. Lutron is a lighting control company not a home automation company. I agree with Lukeetal, I don't think you will see Lutron venture into controlling other devices anytime soon. They are good about letting other people control their products not the other way around.

    You can setup Rooms and Zones in Settings > Siri Integration.

Similar Threads

  1. Never use same Apple ID for two systems and HomeKit/Siri/Apple ID
    By Lukeetal in forum Best Practices - CAS
    Replies: 0
    Last Post: 06-05-2015, 12:15 AM
  2. Polling devices on the Illuminations bus ?
    By mehuneau in forum General Discussion - Legacy HW
    Replies: 3
    Last Post: 05-23-2015, 08:14 AM
  3. HWQS RF devices
    By digit1 in forum Design Assistance - HWQS
    Replies: 1
    Last Post: 04-02-2015, 03:10 PM
  4. Problems in Activate devices in QS link
    By marcelo in forum Troubleshooting - HWQS
    Replies: 3
    Last Post: 07-31-2014, 10:42 AM
  5. Screenshots of Home Control+ or essentials software rooms layout?
    By ChrisK in forum Design Assistance - RA2
    Replies: 0
    Last Post: 01-14-2014, 11:42 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •