Thanks Thanks:  1
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: Setting Dimmer Upper Limits

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    6

    Setting Dimmer Upper Limits

    Hello,

    Does anyone know how to set the upper limits on a 6NA dimmer? I see how I can set the lower cutout but my LED lights start flickering if the dimmer goes past 80%.

    Thanks for any help!

    Mike

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    969
    In the Design tab of the software, right-click on the dimmer in question. Select Advanced Settings. High end trim should be available there.
    Business Development Associate for Baker Electric Solar

    mbalay@bakerelectricsolar.com

    "Spread the light, brother" -​Blake Richetta

  3. Thanks Armando B. thanked for this post
  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    6
    Awesome, thanks! That worked perfectly.

  5. #4
    Junior Member
    Join Date
    May 2017
    Posts
    10
    I have a related problem.

    I set the High End Level to 60% in Advanced Settings, Save, Transfer, and nothing happens. When I double tap the switch it goes full bright - i.e. 100%. Transferred a couple more times and still no change.

    Any thoughts?

  6. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    969
    Quote Originally Posted by sbguy01 View Post
    I have a related problem.

    I set the High End Level to 60% in Advanced Settings, Save, Transfer, and nothing happens. When I double tap the switch it goes full bright - i.e. 100%. Transferred a couple more times and still no change.

    Any thoughts?
    By full bright, do you mean the LEDs on the side of the dimmer go all the way up? That is actually the point. It is a new artificial 100% according to the software programming. That is the highest you can operate the dimmer from this point forward, unless you change the High End trim to something above the 60% that you set. Now if you are comparing to the actual light level, then it sounds like the dimmer didn't take the High End you applied. I would check that you were on the right dimmer in the software (assuming a simple mistake I've made dozens of times).
    Business Development Associate for Baker Electric Solar

    mbalay@bakerelectricsolar.com

    "Spread the light, brother" -​Blake Richetta

  7. #6
    Junior Member
    Join Date
    May 2017
    Posts
    10
    Quote Originally Posted by SDR-Mike View Post
    By full bright, do you mean the LEDs on the side of the dimmer go all the way up? That is actually the point. It is a new artificial 100% according to the software programming. That is the highest you can operate the dimmer from this point forward, unless you change the High End trim to something above the 60% that you set. Now if you are comparing to the actual light level, then it sounds like the dimmer didn't take the High End you applied. I would check that you were on the right dimmer in the software (assuming a simple mistake I've made dozens of times).
    Thanks for the sanity check Mike. My issue has to do with the actual light level. But, it turns out the High End level did in fact take. It's just that 60% was still pretty bright :-) I had to compare the 100% light level in a nearby room to see that it was in fact a bit dimmer.

    So user-error on this one.

  8. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    969
    sbguy01-

    No worries. I have everything in my house set to 60% preset level, and rarely go above. Glad it was simple, I've made all those "mistakes"- at least twice ;)
    Business Development Associate for Baker Electric Solar

    mbalay@bakerelectricsolar.com

    "Spread the light, brother" -​Blake Richetta

Similar Threads

  1. Setting IP address....
    By atxmudder in forum 3rd-party Integration - CAS
    Replies: 5
    Last Post: 02-01-2018, 02:37 PM
  2. Adjusting serena shades lower and upper limits
    By TheVince in forum Troubleshooting - Shades
    Replies: 2
    Last Post: 01-17-2015, 11:46 AM
  3. QS - processor offline operation and device limits
    By totesthouse in forum Design Assistance - HWQS
    Replies: 4
    Last Post: 10-29-2014, 08:31 PM
  4. Pulse CCO Setting
    By vwerke in forum Programming - HWQS
    Replies: 1
    Last Post: 01-15-2014, 03:53 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 11-25-2013, 07:50 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •